Wednesday, November 24, 2010

Reiki inicijacija (Kako postati provodnik Reikija)?

Suština  Reikija je primanje energije od učitelja (majstora), odnosno prenošenje Energije sa Učitelja na učenika i to se zove Inicijacija u Reiki ili Reiki inicijacija. Nakon inicijacije učenik se može povezati (spojiti) sa  Reikijem u svako vrijeme i na svakom mjestu.  Kada učenik (Reiki praktikant), u skladu sa standardizovanom metodom primi inicijaciju, postane kanal tj. provodnik Univerzalne energije (Reikija), tada dobija mogućnost  da konstantno,  kao mikrokosmos, vibrira u rezonanciji s Makrokosmosom.
Biti provodnik Reikija znači primiti  Svjetlosni talas i  kroz njega, ujedinjujući se sa Sviješću Univerzuma,  dobiti mogućnost življenja u Harmoniji sa Univerzumom, u Harmoniji s Bogom.

Sam čin Reiki  incijacije, u zavisnosti od škole do škole, i od Učitelja do Učitelja, traje  od  15-tak minuta do sat vremena. Učitelj tada sprovodi Reiki u tijelo učenika, koje Reiki  čisti od štetnih energija, odnosno čisti čakre (energetske centre) i energetske kanale od niskofrekventnih loših energija, pripremajući ih za ulazak Visokofrekventnih Iscjeljujućih energija.
Najbitniji energetski centar za korišćenje Reikija je Tantjen (prev. Okean Energije) i nalazi se 2-3 cm ispod pupka, tačno u sredini tijela, a osim njega, svakako je bitno 7 čakri, (pogledajte tekst "Korespodencije Čakri") i 3 glavna energetska kanala: Ida (nalazi se uz kičmu, sa njene lijeve strane), Pingala (nalazi se sa desne strane kičme) i Šušumna (Centralni kanal- nalazi se u kičmi, odnosno  kičmenoj moždini).
Nakon inicijacije učenik je obavezan 21 dan raditi sebi tretman polažući dlanove na sebe  i tretirajuči Reikijem najbitnije dijelove tijela, odnosno dijelove tijela koje  mu je pokazao učitelj, a to su mjesta gdje se nalaze najbitniji energetski centri, odnosno nervni spletovi.










Reiki inicijacija, tj. prenošenje Reikija sa Učitelja na učenika

No comments:

Post a Comment